Chow, Kit; Krammerová, Ione
Všechny čaje Číny

2. vyd. 1999, ISBN 80-85905-54-X, vázaná, 286 str.

doporučená cena: 298 Kč
naše cena
: 209
ušetříte: 89
SLEVA: 30 %
Obsah stránky:
Anotace | úvod | Lu Tchungova báseň | O japonském čajovém obřadu | Jak si připravit "šálek dobrého čaje" | Posuzování, skladování a zvláštní způsoby využití čaje | Jak čaj skladovat | Kde dostanete všechny čaje Číny | ukázka z 12. kap.: Gunpowder

úvod

Lepší tři dny bez jídla než jeden bez čaje.
Staré čínské přísloví

Čaj, po celé Asii známý jako jeden z největších čínských pokladů, je hned po vodě druhým nejužívanějším nápojem na světě. Již od samého počátku byl čaj spojován se zdravím a uznáván pro svou schopnost zahánění únavy, stimulace psychických sil a zvyšování hladiny energie.

Taoističtí filosofové a buddhističtí mniši, kteří jako příznivci čaje vykonali mnoho pro jeho propagaci a zdokonalili jeho pěstování v Číně, připisovali čaji daleko větší význam než jakémukoli jinému nápoji. Pití čaje opravdu odráží mnoho, co je typicky čínské, počínaje samotnou chutí a konče způsoby jeho podávání.